Hot Yoga Studio

Träning för alla sinnen

Hot Yoga Nyköping är en personlig yogastudio för kropp och själ. Vi tränar i värme med infraröda paneler som är läkande för leder och muskler.

Inför ditt pass

Viktigt att tänka på

Frånvaro

Om du missar pass pga sjukdom etc kan vi tyvärr inte ersätta dig med annat pass eller återbetalning. En annan person får medverka på pass i din frånvaro. Besök vår Facebook-grupp för att byta pass med andra.

Tillbehör

Det finns utlgda yogamattor i salen , dock obligatoriskt att ha ett heltäckande badlakan ovanpå våra lånemattor.

Ta gärna med egen matta. Vissa tillbehör finns att låna/hyra/köpa i vår butik vid behov.

Fyll på vatten

Fyll på din kropp med vätska innan passet.
Ta med vattenflaska med lock.

Kom naturlig

Tvätta av smink och parfym innan passet.
Använd rena och följsamma kläder.

Kom i tid

Studion öppnar 15 minuter innan och stänger 15 min efter passet. Kom gärna ombytt och tipset att ta sig svettiga kläderna efter passet till ett skönt ombyte för att behålla värmen

Värdesaker kan lämnas i omklädningsrum under passet då entrén är låst.

Våra klasser

NYHET 2024

Du kan välja på att boka 4 eller en 8 veckors kurs

4 veckor  60 min 1156 kr , 75 min 1196 kr 

8 veckor 60 min 2050 kr , 75 min 2110 kr 

Alla klasser kan bokas som kurs eller enstaka pass  i mån av plats.

Engångstillfälle 

60 min 335 kr

75 min 350 kr

Vid anmälan till kurs har du platsgaranti till passen.

Hot Box & Core 

Läs mer

Här håller vi lite lägre värme men det finns chans till att nå sin högsta höjd i sin träning. 

Vi jobbar i par med boxningshandskar och mittsar och coreträningen läggs in med sköna boxningsövningar 

 

Temperaturen  i infraröda värmesalen är  ca 35 grader grader Vi har 45 min i rörelse sedan avslutas dom sista 15 min med rörlighet, stretch och vila.

Hot PT Grupp Camp

Läs mer

Olika träningspass vid varje tillfälle. Temperaturen anpassas till aktuell aktivitetet i infraröda värmesalen från 37-39 grader. Passar bra för dig som har problem att hoppa, springa eller lever med muskelära skador, sjukdomar eller gillar tuff träning. Här kommer du få uppleva annan känsla/effektivitet i att träna med yttre vikter, kondition i samband med värme. Vi har 45 min i rörelse sedan avslutas dom sista 15 min med rörlighet, stretch och vila.

Hot Yin Rörlighet & Lymf Yoga

Läs mer

Mjuk och lugn Yoga flow, med fokus på ditt lymfsystem. Skapa lugn och flöde. Samtidigt skapar vi en bättre rörlighet för en mer smärtfri kropp 

Hot Rörlighet Styrka & Stretch 

Läs mer

Ett välgörande pass för kropp & själ. Passar dig som lever med smärtor, skador och stressrelaterade sjukdomar eller för dig som behöver en genomgående stretch för hela kroppen.

Här har vi även rörelser i stående läge med hjälp av bälten, pinnar, bollar etc.

 

Hot Pilates & Core

Läs mer

Härliga 36-38 grader i den fina infraröda värmesalen.

Vi startar med mer fysisk rörlighet del och stärkande övningar till att upprätthålla en bra hållning. Detta görs i stående läge med olika material.

Värmen ger dig många effekter samtidigt i coreträningen.

Hot YinYoga

Läs mer

Oavsett graden så finns många positiva effekter som den infraröda strålningen/värmen ger samtidigt i din Yinyoga och stretch. Du kommer uppleva stora skillnader i kropp och själ jämfört med att yoga i en vanlig rumstempererad sal.

En möjlighet att vila dig till den bästa versionen av dig själv, det är det övergripande i Yinyoga. Med ett fokus som ligger på att landa här och nu, i dig själv genom att lära dig att slappna av medvetet – både fysiskt och mental.

Vi har lättare rörelser och sedan en ”Passiv” yogaform där du stannar länge, 2-5 min, i positionerna som till 99% är liggande/sittande.

Vi ger en grundläggande stretch för hela kroppen.

Passar perfekt för dig som har en ond kropp, muskelära sjukdomar som reumatism, fibromyalgi, stressjukdom och lipödem samt som rehab vid skador.

YinYoga Light

Läs mer

Här håller vi en lägre värme med ca 34-35 grader.

Hot Flow

Läs mer

Ett härligt pass med flödande rörelser med inslag från Yoga som mixas in med med vore, balans och booty, kondition och styrka.

Hot Vinyasa Yoga

Läs mer
Läs mer

Hot Hatha Yoga 

Läs mer

Hatha yoga är den gren av yoga som de flesta kommer att tänka på när de tänker på yoga allmänna termer och det är mjuk yogaklass där stillheten och flöde möts i en harmonisk balans. Denna klass är med flödande positioner med smidiga övergångar och fokus på andetag.

Hot Healing & Meditation 

Läs mer

Genom guidad andning, meditation och energiarbete leder din instruktör dig till en djupare kontakt med dig själv för att aktivera energi och frigöra blockeringar. Sessionen öppnar upp, frigör och balanserar din energi på en fysisk, emotionell och mental nivå.
Sessionen utförs liggande. 
Effekter
Ökad livsglädje
Reducerad stress
Klartänkt
Starkare kontakt med din intuition
Reducerad smärta
Bryta negativa mönster
Starkare kontakt med sin inre sanning

Om Hot Yoga

Infraröd värme är bra för dig

Infraröd värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme, värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det mest skonsamma och läkande för din kropp. Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk.

Muskelkramper har länge påvisats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro -patologiska problem.

Lindrar hudbesvär
Den ökade blodcirkulationen och den djupa reningen i huden skapar en vitalitet och lyster i huden. Torr & hård hud blir mjuk, len och smidig. Tilltäppta porer öppnas och detta verkar positivt på acne. Infrarödstrålning kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis samt verka uppmjukande på ärrvävnad och även smärtlindrande på ärrvävnad efter brännskada.

En konstgjord feber skapas av infrastrålar vilket kraftigt förbättrar kroppens immunförsvar. Blodkärlen vidgas i värmen vilket lindrar huvudvärk & migrän.

Infrarödstrålning lindrar kronisk smärta och fibromyalgi
Infrarödstrålning lindrar smärtor i kroppen, så när cirkulationen ökar i kroppen, absorberar kroppen den behagliga infraröda strålningen vilket har bevisats lindra kronisk smärta, artrit, ryggvärk, fibromyalgi, bursit, mm
Infrarödstrålning tar bort tungmetaller ur kroppen, djup utrensning och detox sker!

Man blir piggare, får mer energi och sover bättre.

Övriga saker som infrarödstrålning är bra för:
Whiplash (pisksnärtskada).
Kalla händer och fötter.
Minskar stress och trötthetskänsla.
Uppvärmning inför fysisk aktivitet.
Löser upp muskelspänningar.
Minskar celluliter.
Minskar stress och trötthetskänsla.

Infrarödstålning kombinerat med hälsoeffekterna av yoga är därför den mest terapeutiska behandlingen/träningen du kan göra.

Välkommen in i det lilla rummet med mycket värme och kärlek i!

Hot Yoga Studio

Odd Fellow gränd 1
Nyköping

Den här webbplatsen använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen på hemsidan. Genom att använda webbplatsen godkänner du cookies.