Hot Yoga Studio

Träning för alla sinnen

Hot Yoga Nyköping är en personlig yogastudio för kropp och själ. Vi tränar i värme med infraröda paneler som är läkande för leder och muskler.

Om Hot Yoga

Infraröd värme är bra för dig

Infraröd värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme, värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det mest skonsamma och läkande för din kropp. Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk.

Muskelkramper har länge påvisats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro -patologiska problem.

Lindrar hudbesvär
Den ökade blodcirkulationen och den djupa reningen i huden skapar en vitalitet och lyster i huden. Torr & hård hud blir mjuk, len och smidig. Tilltäppta porer öppnas och detta verkar positivt på acne. Infrarödstrålning kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis samt verka uppmjukande på ärrvävnad och även smärtlindrande på ärrvävnad efter brännskada.

En konstgjord feber skapas av infrastrålar vilket kraftigt förbättrar kroppens immunförsvar. Blodkärlen vidgas i värmen vilket lindrar huvudvärk & migrän.

Infrarödstrålning lindrar kronisk smärta och fibromyalgi
Infrarödstrålning lindrar smärtor i kroppen, så när cirkulationen ökar i kroppen, absorberar kroppen den behagliga infraröda strålningen vilket har bevisats lindra kronisk smärta, artrit, ryggvärk, fibromyalgi, bursit, mm
Infrarödstrålning tar bort tungmetaller ur kroppen, djup utrensning och detox sker!

Man blir piggare, får mer energi och sover bättre.

Övriga saker som infrarödstrålning är bra för:
Whiplash (pisksnärtskada).
Kalla händer och fötter.
Minskar stress och trötthetskänsla.
Uppvärmning inför fysisk aktivitet.
Löser upp muskelspänningar.
Minskar celluliter.
Minskar stress och trötthetskänsla.

Infrarödstålning kombinerat med hälsoeffekterna av yoga är därför den mest terapeutiska behandlingen/träningen du kan göra.

Välkommen in i det lilla rummet med mycket värme och kärlek i!

Våra klasser

Alla klasser kan bokas som kurs eller enstaka pass i mån av plats. Vid anmälan till kurs har du platsgaranti till passen.

Hot PT Grupp Camp Light

Läs mer

Här håller vi lite lägre värme och lättare alternativ till rörelserna. Men det finns chans till att nå sin högsta höjd i sin träning.

Olika träningspass vid varje tillfälle. Temperaturen anpassas till aktuell aktivitetet i infraröda värmesalen från 37-39 grader. Passar bra för dig som har problem att hoppa, springa eller lever med muskelära skador, sjukdomar eller gillar tuff träning. Här kommer du få uppleva annan känsla/effektivitet i att träna med yttre vikter, kondition i samband med värme. Vi har 45 min i rörelse sedan avslutas dom sista 15 min med rörlighet, stretch och vila.

Hot PT Grupp Camp

Läs mer

Olika träningspass vid varje tillfälle. Temperaturen anpassas till aktuell aktivitetet i infraröda värmesalen från 37-39 grader. Passar bra för dig som har problem att hoppa, springa eller lever med muskelära skador, sjukdomar eller gillar tuff träning. Här kommer du få uppleva annan känsla/effektivitet i att träna med yttre vikter, kondition i samband med värme. Vi har 45 min i rörelse sedan avslutas dom sista 15 min med rörlighet, stretch och vila.

Nyhet Hot Lymf Yoga Flow

Läs mer

Yoga flow, men fokus på ditt lymfsystem. Skapa lugn och flöde. En mjuk, långsam yogaklass där fokus ligger på djupandning och öppna lymf flödet

Hot PT Rörlighet Stretch & Yin Yoga

Läs mer

Ett välgörande pass för kropp & själ. Passar dig som lever med smärtor, skador och stressrelaterade sjukdomar eller för dig som behöver en genomgående stretch för hela kroppen.

Här har vi även rörelser i stående läge med hjälp av bälten, pinnar, bollar etc.

 

Hot Pilates & Core

Läs mer

Härliga 36-38 grader i den fina infraröda värmesalen.

Vi startar med mer fysisk rörlighet del och stärkande övningar till att upprätthålla en bra hållning. Detta görs i stående läge med olika material.

Värmen ger dig många effekter samtidigt i coreträningen.

Hot YinYoga

Läs mer

Oavsett graden så finns många positiva effekter som den infraröda strålningen/värmen ger samtidigt i din Yinyoga och stretch. Du kommer uppleva stora skillnader i kropp och själ jämfört med att yoga i en vanlig rumstempererad sal.

En möjlighet att vila dig till den bästa versionen av dig själv, det är det övergripande i Yinyoga. Med ett fokus som ligger på att landa här och nu, i dig själv genom att lära dig att slappna av medvetet – både fysiskt och mental.

Vi har lättare rörelser och sedan en ”Passiv” yogaform där du stannar länge, 2-5 min, i positionerna som till 99% är liggande/sittande.

Vi ger en grundläggande stretch för hela kroppen.

Passar perfekt för dig som har en ond kropp, muskelära sjukdomar som reumatism, fibromyalgi, stressjukdom och lipödem samt som rehab vid skador.

YinYoga Light

Läs mer

Här håller vi en lägre värme med ca 34-35 grader.

Hot Flow

Läs mer

Ett härligt pass med flödande rörelser med inslag från Yoga som mixas in med med vore, balans och booty, kondition och styrka.

Hot Strong Yoga Challenge

Läs mer

Välkommen till höstens starkaste och roligaste yogakurs! En kurs där vi kombinerar Power Vinyasa och Hot Power med styrka-, core- och balansträning. Varje klass utgår ifrån ett fysiskt tema; abs & booty, armbalanser, lower body strenght osv. På ett lekfullt sätt utmanar du dig själv, samtidigt som du bygger en stark och smidig kropp och knopp.

Tillsammans med lite extra varm sal med ca 38-40 grader värme från infraröda paneler får vi en optimal detox av vår hud och slaggprodukter.

Vem passar denna kurs för? Du behöver inte ha yogat tidigare men du gillar verkligen att träna, svettas och utmanas. Du yogar efter dina unika förutsättningar och alla positioner anpassas efter din egen förmåga. Tempot är högt, Hot Strong Yoga Challenge är ett grymt roligt pass där du får chans att förbättra din kondition, styrka och smidighet på samma gång.

Hot Rebell Yoga Camp 

Läs mer

Här får du en otrolig mix från hela yoga och pilatesvärlden och lite till.
Men Tänk inte tanken att det är ett lugnt och skönt yogapass. Passet avslutats med 15 min avslappning och stretch.

Här går jag helt utanför ramarna med både musik och övningsval. Kondition i högre tempo med övningar från yogavärlden som mixas med statiska och rörliga yoga/pilates poser i 45 minuter.

Ett pass där vi får med hela kroppen och arbetar med med vår egen kroppsvikt.
Passar alla nivåer från otränad, nybörjare, atlet, man, kvinna och alla åldrar.

Hot Yin Flower

Läs mer

Yin Inspirerad Flow är en lugn och mjuk yogaklass där stillheten och flöde möts i en harmonisk balans. Denna klass är en kombination mellan de stillsamma Yin positionerna och mer dynamiska, flödande positioner med smidiga övergångar och fokus på andetag.

Nyhet Hot Kraft & Energi 

Läs mer

Elisabeths intention är att hjälpa individen nå en bättre energikvalité.
Genom guidad andning, meditation och energiarbete leder hon dig till en djupare kontakt med dig själv för att aktivera energi och frigöra blockeringar. Sessionen öppnar upp, frigör och balanserar din energi på en fysisk, emotionell och mental nivå.
Sessionen utförs liggande. Det spelas musik så om du är ljudkänslig rekommenderas att ta med öronproppar.
Effekter
Ökad livsglädje
Reducerad stress
Klartänkt
Starkare kontakt med din intuition
Reducerad smärta
Bryta negativa mönster
Starkare kontakt med sin inre sanning

Inför ditt pass

Viktigt att tänka på

Frånvaro

Om du missar pass pga sjukdom etc kan vi tyvärr inte ersätta dig med annat pass eller återbetalning. En annan person får medverka på pass i din frånvaro. Besök vår Facebook-grupp för att byta pass med andra.

Tillbehör

Det finns utlgda yogamattor i salen , dock obligatoriskt att ha ett heltäckande badlakan ovanpå våra lånemattor.

Ta gärna med egen matta. Vissa tillbehör finns att låna/hyra/köpa i vår butik vid behov.

Fyll på vatten

Fyll på din kropp med vätska innan passet.
Ta med vattenflaska med lock.

Kom naturlig

Tvätta av smink och parfym innan passet.
Använd rena och följsamma kläder.

Kom i tid

Studion öppnar 15 minuter innan och stänger 15 min efter passet. Kom gärna ombytt och tipset att ta sig svettiga kläderna efter passet till ett skönt ombyte för att behålla värmen

Värdesaker kan lämnas i omklädningsrum under passet då entrén är låst.

Hot Yoga Studio

Odd Fellow gränd 1
Nyköping

Den här webbplatsen använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen på hemsidan. Genom att använda webbplatsen godkänner du cookies.